Житловий кодекс ще більше позбавить прав мешканців будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житловий кодекс ще більше позбавить прав мешканців будинків

Казна та Політика
945
Проект Житлового кодексу можуть винести на друге читання вже у липні. Експерти його критикують, і, навіть, лякають комунальним колапсом. Остаточну версію проекту Житлового кодексу депутати планують ухвалити на черговому пленарному засіданні профільного комітету Верховної Ради - вже наступного тижня. Експерти передбачають, що новий варіант документа від попередніх нічим суттєво не відрізнятиметься. "Ніхто абсолютно не знає, який текст буде виноситися на друге читання. Ніхто не знає складу робочої групи, яка доопрацьовує проект Житлового кодексу. Тому на сьогоднішній день ми не знаємо, що збирається ухвалюватися. Але ми передбачаємо, що, якщо все відбувається у такому закритому режимі, то напевне, для нас ніяких приємних сюрпризів у проекті Житлового кодексу не буде", - висловлює свої побоювання телеканалу UBR Василь Гацько, Голова громадської організації.
Отже, прогнозують фахівці, у законопроекті залишаться такі норми, як обов’язкове створення ОСББ у новобудовах та нарахування пені. Крім того, кажуть юристи, Житловий кодекс призведе до правової плутанини. Мовляв, його автори просто змішали у ньому і так вже наявні закони та нормативні акти: із Цивільного кодексу, закону про ОСББ, закону про житлово-комунальні послуги. Перелік неповний. "І весь цей конгломерат запханий в один так званий кодекс, за цим всім ховається фактичне позбавлення людей права власності шляхом обов’язкового альтернативного нав’язування управляючих компаній, які мають пройти якісь міфічні кваліфікаційні вимоги Кабміну. І як суди будуть розглядати справи? Це протирічить Конституції і всім названим законам і так далі", - обурюється Тетяна Монтян, адвокат .
Проти Житлового кодексу - до 50-ти громадських організацій. 15 червня вони обіцяють вийти на чергову акцію протесту під комітети Верховної Ради.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас