Інфляція у Великобританії в травні залишилася на максимумі з жовтня 2008 р., як і очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії в травні залишилася на максимумі з жовтня 2008 р., як і очікувалося

Казна та Політика
78
Темпи зростання споживчих цін у Великобританії в травні 2011 року залишилися на рівні 4,5% в річному численні, як і в попередньому місяці, свідчать дані Національного статистичного управління країни.
Підвищення показника збіглося з чеканнями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Підйом споживчих цін в травні відносно попереднього місяця сповільнився з 1% до 0,2%, як і очікувалося.
Темпи інфляції в квітні і травні були максимальними з жовтня 2008 року. При цьому темпи зростання споживчих цін більш ніж в два рази перевищують цільовий рівень, встановлений Банком Англії на позначці в 2% в річному вираженні.
Глава Банку Англії Мервін Кінг відповідно до закону зобов'язаний надсилати в міністерство фінансів лист з поясненням причини, з яких інфляція знаходиться вище порогового значення (2%). Кінг, таким чином, відправить вже сьомий лист міністру фінансів Джорджу Осборну за останні півроку.
В той же час показник базової інфляції, що не включає ціни на продукти харчування, тютюнові вироби, алкоголь і енергоносії, в травні склав 3,3% проти 3,7% місяцем раніше. Аналітики чекали зниження показника базової інфляції до 3,5%.
Минулого тижня Банк Англії залишив базову відсоткову ставку на мінімальному за багатовікову історію існування банку рівні в 0,5% річних, в черговий раз давши зрозуміти, що побоювання настання другої хвилі рецесії є набагато істотнішими, ніж занепокоєння від зростання цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас