Чорновіл: Розмір пенсії має залежати лише від розміру зарплати і трудового стажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновіл: Розмір пенсії має залежати лише від розміру зарплати і трудового стажу

Казна та Політика
252
Законопроект про пенсійну реформу потребує доопрацювання, оскільки він не відповідає сучасним вимогам, вважає представник групи "Реформи заради майбутнього", народний депутат Тарас Чорновіл.
"Депутатська фракція (група "Реформи заради майбутнього") вважає, що даний законопроект не відповідає сучасним стандартам політики пенсійного забезпечення і вимогам громадян, тому його треба доопрацьовувати", - заявив Чорновіл на вранішньому пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок.
За його словами, новий урядовий проект реформи пенсійної системи не виправдовує надій суспільства щодо введення соціально справедливої і ефективної пенсійної реформи. Чорновіл відзначив наявність у проекті низки істотних недоліків, у тому числі, "залишаються розкішними пенсії для чиновників, які недоступні для людини, яка все життя пропрацювала на виробництві".
Депутат також відзначив, що підвищення пенсійного віку, як пропонує законопроект, є "порушенням принципу гендерної рівності". Крім того, новий проект "Не враховує досвіду Європи".
Крім того, Чорновіл відзначив, що законопроект "дискредитує президента України".
На думку групи "Реформи заради майбутнього", пенсійна реформа має бути чітко продумана і винесена до голосування в парламенті на публічне обговорення. "Здійснення пенсійної реформи, на думку нашої фракції (групи "Реформи заради майбутнього"), не може бути заручником зовнішніх впливів. Пенсійна реформа повинна початися з розробки концепції і винесення її (концепції) на обговорення суспільства. Лише після цього вона може бути упроваджена в законопроекті", - відзначив Чорновіл.
На думку депутата, вік, стать, соціальний статус не повинні впливати на призначення пенсій: "Розмір пенсій має залежати від двох показників - розмір заробітної плати і трудовий стаж".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас