Між Італією і Бразилією розгорівся дипломатичний скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Між Італією і Бразилією розгорівся дипломатичний скандал

Казна та Політика
655
Італія відкликала свого посла в Бразилії для консультацій. Цей крок був зроблений після того, як Бразилія відмовила Риму у видачі революціонера Чезаре Баттісті, заочно засудженого в Італії на довічний термін.
В четвер влада латиноамериканської країни випустила Баттісті на свободу. Рішення викликало різку критику з боку Риму. Зокрема, прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі висловив співчуття і пообіцяв «звернутися до Гааги». Скаргою до Міжнародного суду ООН в Гаазі пригрозив і міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні, передає Лента.ру.
Свій перший термін член «Озброєних пролетарів за комунізм» Чезаре Баттісті отримав у 1979 році. Тоді італійський суд засудив його за участь в незаконних озброєних формуваннях до 12,5 років в'язниці, проте Баттісті вдалося втекти. Після він довго ховався у Франції і Мексиці.
В 1990-х роках проти революціонера-втікача було порушено нову справу, в рамках якої він звинувачувався у вбивстві чотирьох людей. У результаті Баттісті був заочно засуджений до довічного ув'язнення.
В 2002 році Баттісті виїхав до Бразилії, де в 2007 році був заарештований за запитом італійської влади. Спочатку йому було надано політичний притулок, проте пізніше його вирішили екстрадувати до Італії. У 2010 році Луїс Інасіу Лула та Сілва, який займав тоді пост президента країни, скасував рішення про видачу. Позицію екс-президента в середу, 8 червня, підтримав Верховний суд Бразилії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас