Ван Ромпей вірить, що до кінця червня ЄС погодить другий пакет підтримки Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ван Ромпей вірить, що до кінця червня ЄС погодить другий пакет підтримки Греції

Казна та Політика
112
Голова Європейської Ради Херман ван Ромпей переконаний, що ЄС удасться до кінця червня погодити другий пакет заходів підтримки для Греції.
"Ми переконані, що доб'ємося успіху і до кінця місяця прийдемо до угоди (щодо Греції). Якщо ви запитаєте, чи впевнений я в цьому, я відповім "так", - сказав голова Євроради на прес-конференції за підсумками саміту РФ-ЄС в Нижньому Новгороді.
Він визнав, що в пошуку погоджених заходів усередині Євросоюзу існує певна напруженість. "Це нормально в такій делікатній справі. Проте я впевнений, що до кінця місяця ми доб'ємося позитивних результатів", - відзначив Ван Ромпей.
Зі свого боку, президент РФ Дмитро Медвєдєв побажав європейським партнерам "максимальних успіхів у цьому процесі". "Від стану справ у єврозоні у тому числі залежить і вирішення низки завдань, які ми ставимо у себе в країні", - сказав президент Росії.
Він підтвердив, що Росія "зберігає свої підходи до формування бівалютного кошика, який включає і європейську валюту". "Тож для нас це питання абсолютно конкретне", - підкреслив Медвєдєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас