Сьогодні морозиву виповнюється 220 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні морозиву виповнюється 220 років

42
10 червня найзнаменитішому десерту в світі - морозиву - виповнюється 220 років, повідомляє Взгляд.
Згідно з повідомленням, 10 червня був вибраний днем народження морозива, тому що саме цього дня в США почалися масові продажі цих ласощів.
Проте назвати точну дату, коли саме з'явилося морозиво, неможливо, оскільки згадувалося про змішані з льодом фруктові соки в ще класичному китайському каноні Ши цзин. Також відома легенда і про те, як Олександр Македонський ласував древнім морозивом під час персидських походів.
Історикам відомо і про те, що сам Марко Поло, який вподобав морозиво в Китаї, поділився рецептами із земляками-кулінарами. Один з них опинився при французькому дворі. Відтоді на прийомах у Катерини Медічі гостям подавали морозиво з мандариновим соком. Проте, рецепт ласощів тримався в строгому секреті.
З часом морозиво ставало поширенішим десертом. Усесвітню славу отримало французьке містечко Пломб’єр, що стало батьківщиною знаменитого пломбіру. Пізніше австрійці придумали гляссе, італійці практикували виготовлення фруктового морозива. А французи й американці досі сперечаються про пріоритет на ескімо (пиріжок ескімоса, так спочатку називалося морозиво в глазурованому шоколаді).
Справжня, промислова історія морозива почалася в Америці. У 1846 році, коли Ненсі Джонсон винайшов ручний фризер. Серійне виробництво починається з 1851 року, його очолює Якоб Фуссел.
Також варто згадати і історію появи найзнаменитішого морозива - у вафельному стаканчику. Як повідомляє в одному з останніх номерів видання Російський репортер, це сталося в 1904 році на ярмарку в Сент-Луїсі, сирієць, який продавав вафлі, придумав згортати їх в ріжок, щоб допомогти своєму сусіду-морозивнику, в якого закінчилися картонні стаканчики.
Сьогодні в світі існує величезна кількість різних сортів морозива, а в лютому цього року в Лондоні було представлено морозиво, виготовлене з грудного молока. Як відзначали дегустатори, смачніше за цей десерт вони ніколи нічого не пробували.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас