Луценко впевнений, що Європа не зможе йому допомогти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко впевнений, що Європа не зможе йому допомогти

Кримінал
535
Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає, що тиск європейців не вплине на судовий процес над ним.
Про це, як повідомляє прес-служба "Народної самооборони" він заявив в інтерв'ю польській газеті Rzeczpospolita.
"Я вдячний усім, хто підтримує мене та інших членів репресованої української опозиції. Але скажу відверто - ані звернення європейських правозахисників, ані присутність працівників дипломатичних місій на суді не зупинять запланованої розправи", - сказав він.
"Я готовий до цього, тому що вважаю, що моє завдання - довести, що не всі в Україні бояться і не все продається", - запевнив екс-міністр.
Він нагадав, що восени Україна отримає шанс підписати з Європейським союзом Угоду про зону вільної торгівлі. "Фактично - це єдина можливість вирватися з лап Кремля до української європерспективи. Ніщо, навіть репресії до мене та іншим опозиціонерам, не повинно перешкодити цьому історичному прориву", - сказав Луценко.
"Інша справа - Угода про асоціацію з ЄС. Я переконаний, що її підписання має ґрунтуватися лише на дотриманні європейських стандартів демократії в Україні", - підкреслив він.
"І якщо європейські політики хочуть добра Україні, ця Угода має бути підписана лише після зламу підконтрольного влади суду через запровадження суду присяжних, після викорінення цензури в ЗМІ і створення суспільного телебачення, після припинення репресій щодо активістів мирних зборів і проведення прозорих і чесних виборів до парламенту наступного року", - заявив Луценко.
За його словами, дуже багато залежить в цьому плані від політиків Республіки Польща. "Я особисто знаю і пана Комаровського, і пана Сівеца. Це люди, яким дуже близькі проблеми та перспективи України. Вірю, що вони займуть активну позицію для досягнення Україною демократичних стандартів", - сказав Луценко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас