З прийняттям в Шенгенську зону Румунії і Болгарії ЄС почекає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З прийняттям в Шенгенську зону Румунії і Болгарії ЄС почекає

Казна та Політика
299
Міністри внутрішніх справ країн-членів ЄС прийняли рішення про відстрочення прийняття Румунії і Болгарії в Шенгенську зону
Рішення про відстрочення було прийняте наступного дня після того, як депутати Європарламенту проголосували за відправку раді міністрів ЄС звернення, в якому рекомендували почати процес приєднання обох країн до Шенгенської зони. Зокрема європарламентарі констатували, що власті Румунії і Болгарії виконали всі пред'явлені їм раніше вимоги в області законодавства.
Тим часом ще в середу Novinite.com повідомило, що європейські міністри не задовольнилися думкою євродепутатів. Визнавши, що обидві країни дійсно поліпшили контроль на кордонах, низка країн - членів ЄС вирішили діждатися публікації щорічної доповіді про підсумки боротьби влади Румунії і Болгарії зі злочинністю.
Оприлюднення документа призначене на липень 2011 року, причому міністри країн ЄС розраховують вивчити його найпізніше до вересня. При цьому визначати навіть приблизні терміни, після закінчення яких Румунія і Болгарія можуть бути прийняті в безвізову зону, міністри не стали.
В четвер про відстрочення рішення щодо Бухареста і Софії заявив міністр Нідерландів у справах імміграції і надання політичного притулку Герд Лєєрс, пише e-politic.ro. Він також згадав доповідь Єврокомісії про підсумки реформ законодавства в обох країнах, проте видання із посиланням на голландські джерела пише, що рішення швидше за все буде прийнято лише до моменту публікації наступного аналогічного документа в липні 2012 року.
Терміни прийняття Румунії і Болгарії в Шенгенську зону почали зміщатися ще минулого року. Спочатку, згідно з неофіційними планами, їхню заявку мали розглянути в березні 2011 року, проте через позицію низки країн, незадоволених внутрішнім становищем в державах-кандидатах, рішення було відкладене. Тоді ж було висловлено припущення, що Бухарест і Софія можуть бути прийняті в зону не раніше 2013 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас