Скоро захід оплачуватиме послуги ЖКГ сходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скоро захід оплачуватиме послуги ЖКГ сходу

Казна та Політика
1071
Оголошені владою реформи у сфері житлово-комунального господарства є спробами Партії регіонів поліпшити свої ослаблі рейтинги "у власних електоральних вотчинах".
Таку думку висловив народний депутат, член партії "Наша Україна" Віктор Матчук.
За його словами, мова йде про наміри передбачити у державному бюджеті мільярди гривень на те, щоб ввести єдині по всій країні тарифи з одночасним погашенням різниці в тих регіонах, де вони об'єктивно є вищими.
Не менш цікава, на думку депутата, і пропозиція до початку опалювального сезону списати борги підприємствам ЖКГ і теплокомуненерго за газ і електроенергію, повідомляє прес-служба "Нашої України".
"Так вже сталося в нашій країні, що "об'єктивно" житлово-комунальні тарифи вищі в східних регіонах нашої країни. Тоді як, за офіційними даними, за підсумками опалювального сезону, найбільші борги в абсолютному обчисленні накопичили саме теплокомуненерго Донецької (близько 2 млрд. грн.), Дніпропетровської (близько 2 млрд. грн.), Харківської (близько 1,5 млрд. грн.) та Луганської (понад 0,7 млрд. грн.) областей", - зазначив депутат.
За словами Матчука, його не здивує, якщо введення восени єдиних тарифів на житлово-комунальні послуги по всій країні призведе до того, що одна - "неправильна" - у розумінні Партії регіонів частину Україна буде оплачувати житлово-комунальні пільги, якими реально буде користуватися інша - "правильна" - частина.
"Це досить легко зробити на центральному рівні, наприклад, за рахунок перехресного субсидування. Уявімо собі таку ситуацію, коли жителям Києва, центру і заходу України за підсумками вирівнювання тарифів доведеться платити більші суми, ніж ті, які вони платять зараз, тоді як для населення сходу і півдня вони будуть зменшені або навіть вони залишаться на тому ж рівні", - підкреслив Матчук.
"І де тут боротьба за зниження собівартості послуг? Де обіцяна прозорість формування тарифів? І хто в черговий раз наживеться на цих угодах?" - запитав депутат.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас