На одну зарплату. Українські політики живуть багатше від іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На одну зарплату. Українські політики живуть багатше від іноземців

Казна та Політика
7792
Фокус порівняв фінансові можливості та спосіб життя деяких українських політиків та їхніх колег з розвинених країн світу.
По-білому
Прем'єр-міністр однієї з найбагатших країн світу - Норвегії Йенс Столтенберг отримує зарплату в розмірі 150 тис. євро на рік, або 12,5 тис. євро на місяць. Це майже в три рази більше середньої норвезької зарплати (4,8 тис. євро).
У 2010 році прем'єр-міністр України Микола Азаров заробив 446 тис. грн. (майже $ 56 тис. на рік, або $ 4650 на місяць). Це в 15 разів більше, ніж отримує середньостатистичний українець ($ 317).
Зелена хвиля
Кортеж Сильвіо Берлусконі рухається по Риму в загальноміському трафіку. Практика перекривання вулиць для перших осіб відсутній також у Великобританії, Чехії, Франції, Німеччині та інших європейських країнах.
При проїзді кортежу Віктора Януковича по Києву рух транспорту, за офіційними даними, перекривається на дві хвилини. У годину пік це створює кілометрові пробки по ходу маршруту. Для вирішення проблеми президент пересяде у вертоліт вартістю $ 17 млн.
Мрія рієлтора
Ангела Меркель
У резиденції канцлера Німеччини під її потреби виділено 200 кв. м, але Ангела Меркель вважає за краще жити в найманій квартирі в центрі Берліна і платить по 20 євро за квадратний метр. За її безпеку відповідає один поліцейський.
Віктор Янукович
Президент України живе в резиденції "Межигір'я", яка розташована на 140 гектарах у заповіднику під Києвом. За даними "Української правди", у минулому році на її облаштування було витрачено $ 19 млн. Вартості однієї люстри в "Межигір'я" ($ 50 тис.) вистачило б на оплату кількох місяців оренди квартири німецького канцлера.
Залізні коні
Депутати Стортингу (норвезького парламенту) добираються до місця роботи на велосипедах. З ними солідарний прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен, якого часто бачать за кермом велосипеда по дорозі на роботу.
Міністр екології Микола Злочевський, в чиї обов'язки входить турбота про навколишнє середовище, їздить на 6,75-літровому Rolls-Royce Phantom вартістю $ 650 тис. Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк вважає за краще Maserati Quattroporte за $ 200 тис. А віце-прем'єр Борис Колесников є власником двох Bentley (Mulsanne і Continental Flying Spur) загальною вартістю понад півмільйона доларів.
У шезлонгу
Девід Кемерон
Одержує зарплату 142,5 тис. фунтів, прем'єр Великобританії відправився на відпочинок до Іспанії бюджетними авіалініями RyanAir (близько 50 євро за квиток в один кінець) і зупинився в тризірковому готелі, номер у якій коштує 120 євро на добу.
Юлія Тимошенко
Колишній прем'єр-міністр України, задекларувала у 2010 році зарплату в 260 тис. грн. ($ 32 тис.), для торішнього відпочинку також вибрала Іспанію. Вілла, яку орендувала сім'я Тимошенко, коштувала відпочиваючим 7 тис. євро на добу. За приблизними підрахунками, двотижнева відпустка (без урахування чартеру) обійшлася в 100 тис. євро.
Як нова копійка
У виборі одягу європейські політики схожі з українськими - і ті й інші вважають за краще відомі торговельні марки. Перший модник Європи - президент Франції Ніколя Саркозі носить костюми від Prada і Dior (від 600 євро). А у взутті вибирає італійську фірму Bertulli (не плутати з компанією Berluti, що спеціалізується на взутті люкс-класу), яка виробляє туфлі, що збільшують зріст на 8 см. Коштують вони від 130 до 300 євро.
Барака Обаму називають самим стильним світовим політиком. Президент США одягається в костюми американських лейблів Hart Schaffner Marx і Brooks Brothers (коштують до $ 800 і до $ 1000 відповідно). У взутті віддає перевагу фірмі Johnston Murphy - класичні туфлі на сайті компанії можна купити менше ніж за $ 300.
Чоловіча частина українського політбомонду носить діловий одяг від Zilli (Віктор Ющенко, Леонід Черновецький, Олександр Турчинов) і Brioni (Віктор Янукович). Вартість костюмів від цих торгових марок стартує від 3 тисяч євро, а за верхній одяг можна викласти в десятки разів більше.
Московський час
Держсекретар США Хілларі Клінтон користується найпростішою моделлю годинника Chanel J12 за $ 4 тис. А екс-президент Джордж Буш звіряв час за скромним годинником Timex Indiglo за $ 50.
Президент однієї з найбагатших країн Південної Америки - Венесуели Уго Чавес користується кварцовими годинами Casio за $ 25.
У 2010 році Ганна Герман отримала зарплату у розмірі 165 тис. грн. Проте керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації президента носить на руці витончений годинник Franck Muller вартістю $ 58 тис. Найдорожчий годинник в українській політиці було помічено на зап'ясті мера Києва Леоніда Черновецького. Його Sky Moon Tourbillon від Patek Philippe коштує $ 1,4 млн.
Володимир Денисенко
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас