Fitch пригрозило знизити суверенний рейтинг США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch пригрозило знизити суверенний рейтинг США

Казна та Політика
384
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings може знизити суверенний рейтинг США до рівня "обмежений дефолт", якщо влада країни не зможе погасити облігації і здійснити купонні платежі з цінних паперів зі строком оплати 15 серпня ц.р., передає РБК з посиланням на повідомлення Fitch.
Потім відбудеться підвищення рейтингу, але, як відзначає агентство, малоймовірно, що він підніметься до поточного рівня ААА.
Раніше зі схожим попередженням виступило агентство Moody's.
При цьому аналітики Fitch очікують, що конгрес США все-таки схвалить рішення про чергове підвищення "стелі" держборгу, на якому наполягає адміністрація президента Барака Обами.
1 червня ц.р. повідомлялося, що палата представників США (нижня палата конгресу) відхилила підвищення ліміту кредитування країни на 2,4 трлн дол. Більшість тих, хто не підтримав дану міру, - представники Республіканської партії. Парадокс у тому, що пропозиція підвищити ліміт на 2,4 трлн дол раніше виходила саме від республіканців.
Раніше міністр фінансів США Тімоті Гайтнер попереджав, що питання про підвищення ліміту кредитування країни має бути вирішене до 2 серпня нинішнього року. За його словами, якщо він так і не буде підвищений, уряд Америки може зіткнутися з тим, що не зможе виконати своїх зобов'язань. Це може призвести до нової економічної кризи і навіть до довготривалої депресії.
На даний момент адміністрація Президента США Барака Обами спільно з членами американського сенату готує проект угоди про збільшення межі позики на 1 трлн дол з урахуванням вимоги республіканців про скорочення бюджетних витрат.
У січні 2011 р. Міністерство фінансів США повідомило, що держборг країни досяг історичного максимуму - 14 трлн дол Таким чином, на кожного жителя США припадає приблизно по 45 тис. дол держборгу. У кінці червня 2010 р. міністерство повідомляло, що державний борг досягне суми приблизно в 19,6 трлн дол до 2015 р., що складе 102% ВВП країни.
У лютому 2010 р. Обама обіцяв боротися з бюджетним дефіцитом і затвердив новий ліміт для державного боргу розміром 14,3 трлн дол. Раніше він становив 12,4 трлн долю У зв'язку з цим міністр фінансів США Тімоті Гайтнер закликав конгрес підвищити планку держборгу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас