Експерт: В Україні почалося посткризове відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні почалося посткризове відновлення економіки

Казна та Політика
694
В 2010 році процес макроекономічної стабілізації в Україні підвищив рівень доходів і збільшив внутрішній споживчий попит. Приріст ВВП за підсумками минулого року склав 4,2%, промисловості - на 11,2%. Отже, є підстави стверджувати про початок посткризового відновлення економіки України. Про це сказав перший заступник міністра соціальної політики України Василь Надрага, виступаючи в Женеві (Швейцарія) на пленарному засіданні ювілейної 100-ї сесії Міжнародної конференції праці, повідомили УНН в прес-службі Мінсоцполітики.
В своєму виступі він підкреслив, що 2011-й має стати роком подальшого втілення стратегії модернізації України. Серед завдань цього року - забезпечення комплексної реформи соціальної політики: подолання бідності, створення справедливого пенсійного і соціального забезпечення. Для їх реалізації уряд вибрав шлях соціального діалогу і конструктивної співпраці з організаціями профспілок і роботодавців.
На переконання Мінсоцполітики, кращий соціальний захист працездатного населення - це наявність гідної роботи і заробітної плати. Тому пріоритетним напрямом в підвищенні грошових доходів є збільшення рівня заробітної плати, зокрема мінімальної. З 2009 року в Україні мінімальна заробітна плата встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для працездатного громадянина.
Також перший заступник міністра соцполітики повідомив, що в умовах економічного зростання спостерігалося і поліпшення ситуації на ринку праці. Так, торік чисельність зайнятого населення у віці 15-70 років склала 20,3 млн осіб проти 20,2 в 2009 році. І зараз уряд України спрямовує свої зусилля на забезпечення зростання зайнятості і зниження безробіття серед працездатного населення. Механізмами регулювання цих процесів є державні і регіональні програми зайнятості, Генеральна угода між урядом і соціальними партнерами, а також понад 100 галузевих і регіональних угод. Рівень працевлаштування після професійного навчання в 2011 році склав 86%.
Нагадаємо, сьогодні перший заступник міністра соціальної політики України провів зустріч із співробітником Департаменту міжнародних стандартів праці МБП Олександром Єгоровим.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас