ДКЦПФР відновила обіг облігацій "Донецьксталі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР відновила обіг облігацій "Донецьксталі"

Фондовий ринок
361
Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) сьогодні на засіданні прийняла рішення про внесення змін до рішення №562 від 20 травня 2011 р. і відновила звернення облігацій ПАТ "Донецьксталь"- металургійний завод". Про це повідомляє прес-служба комісії.
"Цьому рішенню комісії передувала робота з вивчення ситуації, що склалася із обігом цінних паперів "Донецьксталі", з врахуванням розгляду звернень учасників ринку, підприємства і, перш за все, необхідності запобігання негативним наслідкам для інвесторів", - йдеться в повідомленні комісії.
За результатами цього аналізу, комісія зробила висновок, що даний вид цінних паперів не впливає на корпоративний конфлікт. Повідомлення про відновлення звернення облігацій найближчим часом будуть направлені до відповідних установ.
В той же час, комісія відзначила, що попереднє рішення про припинення обігу акцій компанії на термін до 12 місяців залишається в силі, оскільки воно було прийняте згідно з нормами чинного законодавства.
Нагадаємо, 1 червня стало відомо, що ДКЦПФР встановила 12-місячну заборону на проведення операцій з цінними паперами 12 підприємств, пов'язаних з групою "Донецьксталь". За даними джерела в комісії, рішення було прийняте після звернення народного депутата від Партії регіонів Геннадія Васильєва, в якому містилося прохання заборонити всі операції з цінними паперами підприємств, що входять в "Донецьксталь", у зв'язку з суперечкою між акціонерами.
Згідно з рішенням ДКЦПФР №553-564, було зупинено обіг цінних паперів ЗАТ "Донецьксталь", ВАТ "Донецький метзавод", ПАТ "Ясиновський коксохімічний завод", ЗАТ "Макіївкокс", ПАТ "Макіївський коксохімічний завод", ПАТ "Шахтоуправління 'Покровське'", ПАТ "Донецький електротехнічний завод", ВАТ "Лактіс", ЗАТ "Лізингова компанія 'Укрінкомліз'", ВАТ "Вінтер", ПрАТ "Племінний завод 'Малинівка'", ЗАТ "Червоноармійське автопідприємство 'Укрбуд'".
Такі дії ДКЦПФР викликали паніку на українському фондовому ринку.
Відзначимо, група "Донецьксталь" (у минулому - "Концерн "Енерго") у вугільному бізнесі представлена шахтоуправлінням "Покровське", збагачувальною фабрикою "Свято-Варваринська" і вугільною компанією "Зарічна" (Росія). До сталевого дивізіону входять "Донецьксталь-метзавод" і Донецький метзавод. Коксохімічні активи групи представляють Ясиновський коксохім, "Макіївкокс" і Макіївський коксохім. Машинобудування об'єднує Донецький електротехнічний завод, Юргинський машзавод (Росія), T-Machinery a.s. (Чехія) і Esser (Німеччина). Агрохолдинг включає агрофірми "Агротіс", "Дружба", "Лактіс", виробника морозива "Вінтер", комплекс з переробки агропродукції "Нікольський".
Фінпоказники групи не розголошуються. Основним власником вважається Віктор Нусенкіс.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас