Завдяки Білорусі ціни на бензин в Україні не підвищаться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завдяки Білорусі ціни на бензин в Україні не підвищаться

Енергетика
631
Ціноутворення по експорту бензину не стосується внутрішніх проблем в Білорусі, яка підвищила вартість нафтопродуктів у середньому на 31%. Про це сказав президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук, коментуючи можливе підвищення вартості бензину і в Україні.
"Внутрішні проблеми однієї країни не обов'язково переходять на проблеми іншої... Річ у тім, що ціноутворення в експорті жодним чином не стосується внутрішніх проблем, тому що є міжнародний зовнішній ринок", - відзначив експерт.
За його словами, сьогодні в Україні не відчувають і не чекають подорожчання бензину через внутрішні проблеми Білорусі.
Нагадаємо, підвищене мито на експорт бензину з РФ, введене з травня по стабілізації цін на внутрішньому ринку, таку, що збереглося до 1 липня. Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін підписав відповідну постанову 26 травня. Експортне мито на сиру нафту в Росії з 1 червня 2011 р. зросло на 1,9% - до 462,1 дол./т (з 1 травня 2011 р. воно складало 453,7 дол. / т). При цьому експортне мито для бензину складає 415,8 дол. / т (з 1 травня ц.р. - 408,3 дол./т). Аналогічні експортні мита введені в Білорусі.
За словами експерта, обмеження РФ на експорт нафтопродуктів ніяк не вплине на ціну нафтопродуктів, хіба що психологічно, оскільки торік з Росії до України було ввезено всього 114 тонн бензину, а в першому кварталі цього року було ввезено всього 430 тонн бензину.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас