Українці бояться, що гроші на Євро-2012 пройдуть мимо мети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці бояться, що гроші на Євро-2012 пройдуть мимо мети

Казна та Політика
206
Близько двох третин українців побоюються, що будуть розкрадені державні інвестиції, виділені на організацію і проведення Євро-2012.
За результатами опитування, проведеного GFK Ukraine, 66% українців бояться, що держінвестиції, вкладені в Євро-2012, будуть розкрадені. Близько чверті опитаних хвилюється, що вкладені кошти не окупляться, близько 20% побоюються, що Україна не зможе підготуватися до фіналу чемпіонату.
В цілому, згідно з опитуванням, абсолютна більшість українців – 89% - схвалюють проведення фіналу чемпіонату в Україні. І лише 3% населення України і 1-2% населення міст, що приймають фінал чемпіонату, не схвалюють проведення Євро-2012.
На думку 73% респондентів, позитивний вплив Євро-2012 на розвиток країни перевищить витрати на проведення цієї події.
Що стосується чекань від Євро-2012, то 61% респондентів сподіваються на модернізацію інфраструктури, близько половини – на залучення іноземних інвестицій, популяризацію України в світі.
Позитивні чекання українців і з приводу перспектив національної збірної. Майже третина опитаних чекають від збірної України виходу у фінал змагання, 28% - виходу в півфінал.
Результати дослідження також показали, що Україні варто підвищити рівень гостинності в країні. У містах, що приймають Євро-2012, більше половини опитаних готові до спілкування з іноземними фанами і навіть надання їм допомоги в екстрених ситуаціях. Четверта частина населення міст, що приймають фінал чемпіонату, готова для іноземних фанів здавати в оренду кімнату з сніданком.
Думки іноземних відвідувачів міст, що приймають Євро-2012, зводяться до того, що половина іноземців (51%) збираються відвідувати матчі в Києві, 30% - у Львові, 26% - в Донецьку і 25% - в Харкові.
В опитуванні, проведеному GFK Ukraine в січні-лютому 2011 року, взяли участь близько 1 тисячі респондентів зі всієї України і по 800 жителів кожного з приймаючих Євро-2012 міст. Опитування проводилося методом телефонного інтерв'ю. Також було опитано близько 1 тисячі іноземних гостей в аеропортах міст, що приймають фінал турніру.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас