Азаров вважає газові угоди з Росією обтяжливими для української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров вважає газові угоди з Росією обтяжливими для української економіки

Казна та Політика
264
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає газові угоди з Росією обтяжливими для української економіки.
Про це він сказав під час засідання україно-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва, яке проходить у Москві (Росія).
"Ми глибоко переконані, що чинна угода не відповідає реаліям сьогоднішнього дня і є досить обтяжливою для української економіки", - підкреслив Азаров.
Він відзначив, що Україна сподівається на те, що в питанні перегляду газових угод удасться знайти взаємовигідні рішення.
Азаров знову підкреслив, що Україна є найбільшим покупцем газу і транзитним перевізником російського газу в країни Європи.
При цьому він відзначив, що проблем в розрахунках за газ між Україною і Росією немає.
Як повідомляло агентство, в кінці квітня міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко спрогнозував, що до вересня Україна і Росія зможуть знайти компроміс щодо перегляду контракту на постачання природного газу в Україну, домовившись про зниження ціни.
За даними міністерства, в 1 кварталі ціна російського газу для України складала 263,89 долара за тис. куб. м, в 2 кварталі вона підвищилася до 295,6 доларів за тис. куб. м (297 доларів, за даними НАК "Нафтогаз України").
За прогнозами Міненерго, в 4 кварталі вона перевищить 400 доларів за тис. куб. м.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас