Міністр праці: У Греції платять пенсії "мертвим душам" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр праці: У Греції платять пенсії "мертвим душам"

Казна та Політика
334
У Греції, що переживає важку економічну кризу, все частіше вдаються до шахрайства у соціальній сфері, повідомляє агентство dpa. Як передбачається, приблизно 4,5 тисячам грецьких пенсіонерів до цих пір виплачують пенсії, не дивлячись на те, що їх вже давно немає в живих. Неправильно або помилково нараховані пенсійні виплати обходяться державі майже в 16 мільйонів євро щорічно, заявила в інтерв'ю грецькій газеті Ta Nea міністр праці і соціального страхування Греції Лука Кацелі.
Кацелі також підкреслила, що співробітники її міністерства візьмуть під особливий контроль всі 9 тисяч випадків, коли пенсійні виплати нараховуються пенсіонерам, вік яких вже більше 100 років. "В даний час ми перевіряємо, хто з цих людей насправді ще живий", - наводить слова Кацелі агентство Reuters.
Шахрайство у соціальній сфері в Греції широко поширене. В першу чергу, це обумовлено поганою системою обліку населення. Багато греків просто не заявляють про смерть своїх родичів, продовжуючи отримувати за них пенсії. "Боротьба із соціальним шахрайством - це можливість економити кошти, не обтяжуючи при цьому населення країни додатково", - вказала міністр праці Греції.
У серпні 2010 року заступник міністра праці і соціального страхування Георгіос Кутруманіс гарантував, що уряд вживатиме юридичних заходів відносно всіх, хто "забув" повідомити про смерть родича. Тоді, за результатами проведеного розслідування, було виявлено щонайменше 320 випадків, коли пенсійні виплати переводились на банківські рахунки, з яких жодні інші трансакції вже давно не проводилися, або гроші отримували діти та інші довірені особи пенсіонерів.
Міністерство праці Греції зобов'язалося економити в період з 2012 по 2015 роки близько 8 мільярдів євро щорічно.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас