"Газпром" хоче постачати газ до Китаю за європейськими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" хоче постачати газ до Китаю за європейськими цінами

Енергетика
359
Російський газовий концерн "Газпром" хоче постачати газ до Китаю за цінами не нижчими за приведених до європейських. Про це журналістам заявив представник концерну Сергій Купріянов, передає Reuters.
За словами Купріянова, "Газпром" буде чекати, коли китайська сторона погодиться на ціну, за якою російський концерн постачає свій газ до Європи.
"Доти, доки ми не отримаємо ціну, яка нас влаштує.., терміни не критичні", - сказав представник концерну - "З цих же родовищ ми продаємо газ в Європу, вона (ціна) повинна бути не гіршою".
За його словами, Росія і Китай 7 червня проведуть черговий раунд переговорів в Пекіні, куди поїде глава "Газпром експорту" Олександр Медведєв.
Нагадаємо, в жовтні 2009 р. "Газпром" і CNPC підписали угоду, що передбачає продаж Китаю до 70 млрд кубометрів газу на рік і фактично перетворює азійську країну на найбільшого споживача російського газу.
Наприкінці вересня 2010 р. Газпром домовився з Китаєм про постачання 30 млрд кубометрів газу в рік протягом 30 років по "західному" маршруту, який повинен пройти до російсько-китайському кордоні через Алтай.
Ціни на обумовлені обсяги палива поки не розкривалися. Очікується, що ще близько 38 млрд кубометрів газу на рік буде поставлено зі Східного Сибіру і Далекого Сходу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас