15 підприємств Донбасу отримали право на відшкодування в авторежимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

15 підприємств Донбасу отримали право на відшкодування в авторежимі

Казна та Політика
273
15 підприємств Донецької області отримали право на бюджетне відшкодування в "автоматичному" режимі на загальну суму 264 700 000 грн за підсумками квітня. Відбір платників проводився в автоматичному порядку з допомогою комп'ютерної програми, що значно прискорює цю процедуру і виключає будь-який вплив людського фактора, повідомили в прес-службі ДПА області.
Голова ДПА в Донецькій області Ігор Усик вважає, що нарешті створено систему відшкодування ПДВ, яка з маленьким людським фактором дає найбільший економічний ефект. Представники соціально відповідального бізнесу отримали автоматичне відшкодування ПДВ, тому іншим суб'єктам господарювання є на кого рівнятися.
Зараз решта підприємств Донеччини не отримали права на бюджетне відшкодування в автоматичному режимі. Переважна більшість суб'єктів господарювання не дотримується двох з 16 критеріїв, визначених пунктом 200.19 статті 200 Податкового кодексу, а саме: рівень середньої заробітної плати на підприємстві повинна не менш ніж в 2,5 рази перевищувати законодавчо встановлений мінімальний рівень; сума розбіжностей між податковим кредитом і податковими зобов'язаннями контрагентів має становити не більше 10% заявленої до відшкодування суми.
"Ведення ефективної і чесної господарської діяльності дозволить підприємствам - представникам соціально відповідального бізнесу отримувати право на автоматичне бюджетне відшкодування", - зазначив Усик.
Слід зазначити, що раніше по деклараціях за січень і лютий за три підприємства регіону отримали право на автовідшкодування, за березень - 16.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас