Жителі Іспанії оголосили себе винахідниками "Кока-Коли" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Іспанії оголосили себе винахідниками "Кока-Коли"

260
Житель іспанського міста Айело стверджує, що винахідником напою "Кока-Кола" є його предок, а не американський фармацевт Джон Стіт Пембертон, як прийнято вважати. Про це повідомляє видання Public Radio International.
За словами Хуанхо Міка, його двоюрідний прапрадід відвіз придуманий ним сироп під назвою "Кола-Кока" на виставку-ярмарок до Філадельфії в 1884 році і отримав приз. Американцям, за версією Міка, сподобався смак сиропу, і через два роки з'явився новий безалкогольний напій.
Жителі Айело солідарні з Хуанхо Міка в думці, що Джон Пембертон якимсь чином спробував сироп, скопіював його, розбавив газованою водою і почав продавати як власний винахід.
Нащадки іспанського винахідника сиропу вже отримали від виробників "Кока-Коли" гроші: у 1940 році, коли американці спробували увійти на іспанський ринок, вони заплатили потенційним конкурентам 1700 доларів за права на торговельну марку "Коли-Коки". Документи, що доводять факт продажу, не збереглися, але відомо, що приблизно в ці роки іспанці перестали виробляти "Кола-Коку", переключившись на продаж алкогольного напою "Cola Nut Coca".
Тим часом, виробники "Кока-Коли", до яких журналісти звернулися за коментарями, відповіли, що право вважатися винахідниками Коли неодноразово намагалися привласнити жителі різних країн.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас