На "Фукусімі-1" є істотна загроза переповнення сховища радіоактивної води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Фукусімі-1" є істотна загроза переповнення сховища радіоактивної води

Казна та Політика
248
Оператор аварійної японської атомної електростанції (АЕС) "Фукусіма-1" компанія Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) скине в тимчасове сховище 1,5 тис. тонн радіоактивної води.
За словами представників компанії, цей вимушений захід, спрямований на те, щоб запобігти попаданню зараженої води в грунт і море. Зараз в сховищі вже знаходиться пронад 100 тис. т радіоактивної води. В керівництві TEPCO відзначають, що до 20 червня або навіть раніше сховище буде переповнене через зливи, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Про те, що на АЕС "Фукусіма-1" не вистачає сховищ для води, експерти передавали ще 30 березня.
Відкачування радіоактивної води, яка використовувалася для охолоджування реакторів, необхідне для продовження ремонтних робіт на станції, а також для того, щоб зробити можливим проведення операції з заливу водою внутрішніх камер тиску першого, другого і третього енергоблоків, яка отримала назву "Водний саркофаг". Цей захід має усунути загрозу перегріву ядерних реакторів.
Напередодні повідомлялося про те, що навколо "Фукусіми-1" зафіксований екстремально високий рівень радіації. З будівлі першого енергоблоку АЕС продовжує йти пара з високим рівнем радіації в 3-4 тис. милізівертів на годину Як повідомляє телеканал NHK з посиланням на заяву TEPCO, рівень радіації в повітрі навколо станції на даний момент є найвищим за весь час з моменту аварії.
11 березня біля узбережжя Японії відбувся потужний землетрус магнітудою 9,0. Він спричинив цунамі, число жертв якого склало майже 13 тис. чоловік. Стихія викликала аварію на атомній електростанції "Фукусіма-1", наслідки якої ліквідовують до цих пір.
1 червня сталі відомі положення доповіді Міжнародного атомного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) при ООН. Відомство відзначило, що японське керівництво недооцінило ризик цунамі для своїх атомних об'єктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас