У Білорусі в 2011 р. фінансування державної інвестиційної програми буде скорочено на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі в 2011 р. фінансування державної інвестиційної програми буде скорочено на 30%

Казна та Політика
138
У Білорусі в 2011 р. чисте емісійне кредитування державних програм буде обмежено до розміру, що не перевищує 4% валового внутрішнього продукту (ВВП). Таким чином, фінансування державної інвестиційної програми буде скорочено на 30%. Про це повідомляє РБК.
Крім того, показники бюджету будуть скоректовані так, щоб його дефіцит не перевищував більше 1,5 % ВВП. Ці завдання поставлені в опублікованому плані дій білоруського уряду із забезпечення збалансованого розвитку економіки в умовах зміни офіційного курсу білоруського рубля. "Мінфін Білорусії до 1 липня уточнить бюджет 2011 р. і понизить його дефіцит до розміру не більше 1,5% ВВП", - зазначено в документі.
У документі також передбачено, що в республіці будуть скасовані пільги з обов'язкового продажу іноземної валюти "в цілях розширення доступу суб'єктів підприємницької діяльності до придбання іноземної валюти для обслуговування зовнішнього корпоративного боргу". Таке рішення має бути ухвалене Національним банком і Міністерством економіки до 15 червня ц. р.
Документ передбачає надання можливості сплати податків і зборів (мит) в іноземній валюті. Крім цього, планується внести зміни в діючий порядок обліку курсових різниць для мінімізації їхнього впливу на фінансовий стан організацій.
У плані також передбачено тимчасове розширення сфери використання іноземної валюти при розрахунках з фізичними особами на території Білорусі. Крім того, в плані дій закладені заходи з усунення диспаритету цін з суміжними державами на споживчі товари, зокрема передбачена оптимізація акцизів на алкоголь і тютюнові вироби для зближення з рівнем ставок в РФ.
Міністерство економіки та Міністерство сільського господарства і продовольства протягом року повинні забезпечити підвищення закупівельних цін на сільгосппродукцію з урахуванням паритетного зростання цін на продовольчі товари на роздрібному ринку. Крім того, до 15 червня буде забезпечено зниження торгових надбавок за рахунок розвитку конкуренції і насичення внутрішнього ринку споживчими товарами.
Програма уряду передбачає також вихід на 30% відшкодування населенням витрат на послуги ЖКГ до кінця 2011 р. Для досягнення цього показника протягом року заплановано збільшення відповідних тарифів на послуги ЖКГ в два етапи. Передбачені заходи з усунення цінових диспропорцій в реальному секторі економіки у зв'язку із зростанням цін на імпортовані енергоносії, сировину і матеріали - це індексація тарифів на електричну і теплову енергію для юросіб та індивідуальних підприємців. Протягом року також здійснюватиметься оптимізація роздрібних цін на нафтопродукти, що реалізовуються на внутрішньому ринку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас