"Газпром" не поспішає переходити на рублі в розрахунках з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" не поспішає переходити на рублі в розрахунках з Україною

Енергетика
166
Вирішення питання про можливість переходу на рублі в оплаті за газ, який Україна закуповує в Росії, перебуває в компетенції "Газпрому".
Про це на брифінгу в Києві заявив міністр фінансів Росії Олексій Кудрін, передає УНІАН.
"Ключове рішення - за "Газпромом", оскільки він повинен оцінювати свої валютні ризики", - сказав він.
Разом з тим, Кудрін зазначив, що це питання перебуває на стадії обговорення. "З цього питання почалися консультації, і вони відбуваються", - сказав міністр фінансів РФ.
При цьому він зазначив, що може йтися не про встановлення ціни в рублях, а лише про оплату ціни в доларах в рублевому еквіваленті.
"Ціноутворення на енергоресурси в світі в основному відбувається в доларах, тому, звичайно, базовою валютою зберігається долар... Це просто світова тенденція. Відштовхуючись від неї, можна обговорювати і перехід до рублям, але це, по суті, буде карбованцеве вираження тієї ціни, яка все одно буде складатися в доларах", - повідомив Кудрін.
Як повідомлялося, президент Віктор Янукович наприкінці квітня заявив, що не виключає можливості переходу на рублі при розрахунках за російський газ.
"Це питання найближчої перспективи, але як воно буде - покаже час... Ми не стоїмо на місці, ми шукаємо", - сказав президент, відзначивши, що Україна на сьогоднішній день має рублі і може розраховуватися за газ ними. < /p>
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас