Екс-міністр фінансів Єгипту засуджений до 30 років позбавлення волі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр фінансів Єгипту засуджений до 30 років позбавлення волі

Кримінал
145
Колишній міністр фінансів Єгипту Юсеф Бутрос Галі засуджений в суботу кримінальним судом Каїра до 30 років позбавлення волі заочно. Колишній чиновник звинувачений у зловживанні службовим становищем і розтраті державних коштів.
Суд також зобов'язав Галі повернути державі незаконно привласнені ним 30 мільйонів єгипетських фунтів (понад 5 мільйонів доларів). Аналогічну суму він повинен буде виплатити штрафом.
Колишній міністр був включений до списку функціонерів колишнього режиму, які підлягають арешту, однак, вочевидь, покинув країну і досі на волі - де саме, поки не відомо. Згідно з деякими даними, 11 лютого, коли президент Хосні Мубарак склав з себе повноваження і передав владу Вищій раді Збройних Сил Єгипту, Галі втік з країни і попрямував до Лівану, повідомив ІТАР-ТАРС.
Адміністративний суд Каїру в кінці травня зобов'язав колишніх президента, прем'єр міністра та голову МВС Єгипту виплатити штраф державі за відключення засобів зв'язку в дні масових антиурядових виступів. Загальний розмір штрафу - 540 мільйонів єгипетських фунтів (90,6 мільйона доларів).
У січні 2011 року в Єгипті спалахнули масові антиурядові виступи, що супроводжувалися заворушеннями і сутичками з поліцією. Після трьох тижнів протестів і невтручання армії 11 лютого Хосні Мубарак змушений був скласти з себе повноваження глави держави. Вища рада збройних сил країни, яка тимчасово очолила державу, призупинила дію конституції, розпустила парламент і затвердила склад перехідного уряду Ахмеда Шафіка. Створений армією комітет зі зміни конституції на чолі з Тарек аль-Бішрі приступив до розробки поправок в основний закон, які повинні бути винесені на загальнонаціональний референдум.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас