Експерт: Юань перестане дорожчати через 2-3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Юань перестане дорожчати через 2-3 роки

Валюта
195
Стабільне подорожчання юаня може підійти до кінця через два-три роки, а Центробанк, ймовірно, буде використовувати кількісні міри, а не відсоткові ставки, щоб контролювати інфляцію, вважає колишній радник Народного банку Китаю.
Урядовий економіст Фань Ган заявив, що китайській економіці загрожує ризик різкого зниження показників, додавши, що, хоча темпи економічного зростання поки на прийнятному рівні, вони постійно скорочуються.
"В останні вісім місяців Центробанк частіше використовував кількісні інструменти, включаючи векселі ЦБ, норми резервування і обмеження кредитування, але рідше застосовував підвищення відсоткових ставок", - наводить слова Фаня газета Securities Times.
Подібні переваги, ймовірно, збережуться, зазначив він, тому що підвищення ставок розширить розрив зі ставками США і приверне більше небажаних потоків капіталу.
Коментарі аналітика з'явилися на тлі ринкових чуток про те, що Центробанк може підвищити ставки вже в ці вихідні, оскільки інфляція знову прискорилася в травні.
Фань також сказав, що юань виріс за останній рік на 5%, і з огляду на річну інфляцію розміром 4%, реальна переоцінка валюти склала 9%.
Напівофіційна газета наводить слова Фаня про те, що зростання юаня, на його думку, може зупинитися через два-три роки.
Однак економісти чекають, що в короткостроковій перспективі Центробанк дозволить юаню дорожчати швидше, щоб охолодити інфляцію.
З жовтня минулого року Китай чотири рази підвищував відсоткові ставки і вісім разів - норми резервування для банків. Ці заходи почали приносити плоди - промислове виробництво в країні сповільнилося в травні до мінімального рівня за дев'ять місяців.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас