Нафта може подешевшати наступного тижня на слабких даних з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати наступного тижня на слабких даних з США

Енергетика
160
Ціни на нафту можуть знизитися наступного тижня через сигнали про уповільнення зростання виробничої активності і кількості робочих місць США, що посідають перше місце у світі за обсягом споживання нафти.
Шістнадцять з 34, або 47% аналітиків, що брали участь в опитуванні агентства Bloomberg, очікують на зниження вартості нафти на торгах 6-10 червня. Вісім респондентів (24%) прогнозують підйом цін, ще 10 не очікують на істотні коливання.
Нафта подешевшала на торгах 1 червня рекордними темпами за три тижні на побоюваннях погіршення попиту на енергоносії після того, як галузева організація ADP Employers Services оголосила про збільшення робочих місць в економіці США всього на 38 тис. у травні за прогнозу в 175 тис.
Опубліковані в четвер дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття, поданих на минулого тижня, і обсягах замовлень промпідприємств у квітні також вказали на спад ділової активності в США.
"Уповільнення зростання макроекономічних показників буде надавати знижувальний тиск на нафтові ціни. Наразі немає макроекономічних даних, які підтримали б тезу про зміцнення попиту, який служив підставою для підвищення цін на нафту раніше цього року", - зазначив партнер Again Capital LLC Джон Кілдуфф.
Товарні запаси нафти в США виросли минулого тижня на 2,88 млн барелів - до максимальних з травня 2009 року 373,8 млн барелів, свідчать дані американського міністерства енергетики.
Вартість липневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) з понеділка по четвер зросла на $0,06 - до $100,65 за барель.
У п'ятницю ці контракти подешевшали на $0,87 (0,87%) - до $99,53 за барель.
Минулого тижня 39% аналітиків очікували на зростання цін з 30 травня по 3 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас