Для МВФ показники інфляції в Україні - "не головне" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для МВФ показники інфляції в Україні - "не головне"

Казна та Політика
475
Для МВФ темпи зростання споживчих цін в Україні не є показником, який визначає, чи триватиме співпраця Фонду з країною, чи ні. Про це повідомляє видання "Версії" з посиланням на свої джерела, знайомі з роботою місії Міжнародного валютного фонду.
"Для нас набагато важливіша робота всіх державних органів над виконанням раніше досягнутих домовленостей - проведенням реформи системи пенсійного забезпечення, а так само злагоджені дії уряду і Верховної ради щодо збільшення тарифів на природний газ та опалення", - говорить чиновник.
У зв'язку з цим, за його словами, не слід надавати такого серйозного значення листуванню, що виникло між урядом і НБУ з приводу інфляції. "Це аж ніяк не взаємні звинувачення, і тим більше, не констатація факту припинення роботи з МВФ - не перекручуйте інформацію, - каже функціонер. - Ми сприймаємо цей лист як діалог між Нацбанком і урядом: інструмент пошуку рішень гострих економічних проблем, який дозволяє обом органам державного управління прогнозувати поведінку один одного і коректувати свою політику для підвищення її якості".
Нагадаємо, днями в ЗМІ потрапив лист глави НБУ Сергія Арбузова на адресу прем'єр-міністра Миколи Азарова, в якому було звернуто увагу на часті інфляційні тенденції в економіці країни, а також повідомлялося про намір НБУ посилити монетарну політику. Глава НБУ підтвердив наявність цього листування, і назвав його нормальною практикою співробітництва між Кабміном і Центробанком, яка дозволяє краще координувати політику двох державних органів і рухатися до макроекономічних цілей, закладених у державному бюджеті на 2011 рік.
За матеріалами:
Версії.сом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас