Газпром хоче отримувати прибуток від продажів електроенергії в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром хоче отримувати прибуток від продажів електроенергії в Європу

Енергетика
203
"Газпром" цікавиться укладенням прямих контрактів на постачання газу на енергогенеруючі потужності в ЄС і отриманням таким чином участі в прибутку від реалізації електроенергії, повідомив глава російського концерну Олексій Міллер журналістам.
Він вкотре розкритикував спроби деяких європейських споживачів, зокрема, прибалтійських, звинуватити "Газпром" у завищенні цін на газ в порівнянні з іншими виробниками. "Це розмови ні про що. Ми ж не сперечаємося, яка зараз ціна на нафту. З ким можна це обговорювати?", - сказав він, підкресливши, що ціни на газ є похідними від цін на нафту.
Міллер відзначив, що вартість газу "у деяких німецьких компаній" інша, "але з деякими німецькими компаніями ми співпрацюємо по всьому ланцюжку, і в цьому разі інші підходи до розподілу прибутку".
За його словами, з цієї точки зору розмова про контракти постачальник-споживач - "це вчорашній день". "З нашими стратегічними партнерами ми так не працюємо", - підкреслив глава "Газпрому".
Міллер додав, що однією з форм співпраці зі стратегічними партнерами є перенесення центру прибутку в електроенергетику.
Зокрема, в цьому зв'язку він відзначив проект будівництва нової газової електростанції в Польщі, пояснивши, що для неї "Газпром" може постачати газ за прямим контрактом, а також брати участь як інвестор.
Крім того, "Газпром" опрацьовує перспективи співпраці в енергетиці з французькоюї EDF. "І це пов'язано саме з енергетикою та перебуванням додаткової синергії газ-електроенергія", - сказав Міллер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас