Глава МЗС Болгарії заявляє, що його країна не збирається виходити з проекту "Південний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МЗС Болгарії заявляє, що його країна не збирається виходити з проекту "Південний потік"

Енергетика
153
Болгарія має намір продовжувати свою участь у реалізації проекту будівництва газопроводу "Південний потік", заявив міністр закордонних справ цієї країни Микола Младенов.
"Якщо цей проект ("Південний потік") не буде здійснено, то це відбудеться не з вини Болгарії", - сказав він російським журналістам у п'ятницю в Москві.
"Для нас цей проект важливий, оскільки він вирішує одне з пріоритетних питань нашої енергетичної стратегії - питання диверсифікації шляхів, за якими газ поставляється до Болгарії", - додав болгарський міністр.
Разом з тим, зазначив Младенов, Болгарія також має намір приділяти велику увагу будівництву газопроводу "Набукко".
"Другим пріоритетом, зрозуміло, є диверсифікація джерел отримання газу. Цей другий пріоритет частково покривається за рахунок реалізації другого проекту, а саме "Набукко", - зазначив він.
"Так що обидва ці проекти для нас дуже важливі", - підкреслив Младенов.
Крім того, міністр висловив надію, що болгарській владі незабаром вдасться надати проекту газопроводу "Південний потік" статус проекту національного значення. "Коли цей статус буде дано, це дозволить значною мірою спростити і прискорити всі процедури", - додав глава МЗС Болгарії.
Крім того, Младенов заявив, що наразі не розглядається ідея будівництва відгалуження від газопроводу "Південний потік" на Румунію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас