Бюджет столиці не отримав близько 1,5 млрд грн. через зарплату в "конвертах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет столиці не отримав близько 1,5 млрд грн. через зарплату в "конвертах"

Казна та Політика
347
"Зарплати в приватному секторі вищі, ніж зарплати бюджетників і держслужбовців. За п'ять місяців поточного року до бюджету Києва надійшло 2,3 млрд. гривень податку на доходи фізичних осіб. За даними Українського аналітичного центру, обсяг тіньової заробітної плати - близько 40%. Це означає, що додатково могло бути залучено до бюджету міста 1,5 млрд грн.", - відзначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко під час наради з питання легалізації заробітної плати і погашення недоїмки до бюджету і Пенсійний фонд, повідомили в прес-службі КМДА.
"Половина киян, які працюють у приватному секторі, мають зарплату менше 1500 грн.", відзначив Р.Крамаренко під час наради з питання легалізації заробітної плати і погашення недоїмки до бюджету і Пенсійний фонд.
За його словами, якщо порівняти середню зарплату в державному секторі і приватних компаніях, то на початок 2011 року ці цифри складали: близько 4608,5 грн. в державному і 2612,8 грн. в приватному секторах.
Нагадаємо, згідно з аналітичними даними за 4 місяці року 180 тис. працюючих киян (кожен десятий) при повному робочому дні отримують офіційну зарплату, менше мінімальної. А 650 тис. киян (кожен четвертий) отримують зарплату до 1500 грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас