Керівництво вузу перевело на фіктивні рахунки майже 2 мільйони гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво вузу перевело на фіктивні рахунки майже 2 мільйони гривень

Кримінал
288
У Києві співробітники СБУ ліквідували конвертаційний центр, за допомогою якого протягом 2008-2010 років були переведені в готівку майже 2 мільйони гривень бюджетних коштів керівниками одного з вузів.
Як повідомили в прес-службі СБУ в Києві, встановлено, що керівництво вищого навчального закладу протягом зазначеного терміну уклало ряд договорів з фіктивними підприємствами на проведення досліджень і наукових робіт, на підставі яких кошти з бюджету в сумі близько 2 мільйонів гривень були переведені на рахунки неіснуючих фірм. При цьому роботи виконані не були, кошти були переведені в готівку через незаконну фінансову структуру й привласнені.
За цим фактом порушено кримінальну справу в рамках розслідування іншої - щодо діяльності конвертаційного центру, якій діяв на території столиці та надавав послуги підприємствам різних регіонів України з мінімізації обов'язкових платежів до державного бюджету та розкрадання бюджетного фінансування.
"В результаті махінацій у фінансово-господарській діяльності впродовж вересня 2009 року - березня 2010 року організатори центру незаконно перевели у готівку понад 450 мільйонів гривень", - зазначили в СБУ.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас