У Німеччині будуть дві енергетичні системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині будуть дві енергетичні системи

Енергетика
871
Фактично Німеччині доведеться побудувати дві паралельні енергетичні системи. У першу чергу необхідна система, заснована на поновлюваних джерелах енергії різних видів, звичайно, якщо ми не хочемо втратити шанс виконати наші зобов'язання в галузі захисту клімату. Паралельно доведеться будувати другу енергетичну систему на той час, коли енергія вітру і сонця будуть недоступні. Вона буде складатися переважно з вугільних і газових електростанцій.
Цю подвійне навантаження з часом можна буде знизити - великих споживачів енергії можна ненадовго відключати від мережі, на допомогу може прийти імпорт енергії, будуть обладнані спеціальні енергосховища. Але для всього цього потрібен час. На сьогоднішній день всього запасу енергії в німецьких сховищах країні вистачить на 39 хвилин.
Звичайно, перевлаштування енергетичної системи обійдеться Німеччині в тризначну суму, вважаючи в мільярдах. Її доведеться заплатити споживачам електрики. Якщо енергозатратній промисловості буде надаватися субсидія, це гарна новина, але тільки для неї самої. Тим, хто не належить до кола обраних, доведеться розділити ще більшу ношу.
Високі ціни, завантаження мереж до межі, будівельний бум у сфері великих енергетичних комплексів, нові кліматичні виклики - все це схоже на бурчання в той момент, коли, здається, ми повинні відчувати полегшення від того, що енергетична політика вийшла на вірний шлях . Ось тільки обігнути перешкоди на цьому шляху може тільки той, хто їх бачить. І чим раніше він їх помітить, тим краще. За ейфорією повинен слідувати реалістичний погляд на речі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас