Україна - лідер серед СНД за ростом цін на ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна - лідер серед СНД за ростом цін на ЖКГ

Казна та Політика
333
Україна посіла перше місце за зростанням тарифів ЖКГ в СНД, свідчать результати аналізу даних Міждержавного статистичного комітету СНД за індексами цін і тарифів на окремі види житлово-комунальних послуг у країнах СНД у I кварталі 2011 року.
Згідно з отриманими даними, в Україні зростання тарифів на житлові послуги на початку 2011 року склало 10,8% по відношенню до грудня 2010 року, передає РІА Новини.
При цьому Росія за цим показником посідає друге місце (+7,9%), на третьому місці - Білорусь (+4,4%).
У I кварталі 2011 року серед країн СНД житлові послуги подешевшали на 0,1% в Азербайджані, комунальні послуги подешевшали в Киргизстані (на 0,2%).
Разом з тим, електроенергія в I кварталі 2011 року подорожчала сильніше в Білорусі (+12%), водопостачання значно подорожчало в Азербайджані (+53,3%), в Молдові (+27%), гаряче водопостачання в Україні ( +12,6%).
Раніше повідомлялося, що до кінця року в Україні будуть підвищені ціни на газ і двічі переглянуті тарифи на електроенергію для населення.
Це передбачено річним планом дій, затвердженим указом Віктора Януковича. Доведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня - це частина програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».
Згідно з планом, в листопаді цього року Національна комісія регулювання електроенергетики має ухвалити постанову про поетапне приведення цін на природний газ до економічно обґрунтованого рівня.
Нагадаємо, 1 квітня набула чинності постанова про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Усі тарифи підвищаться на 15%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас