Експерти: На приїзд місії МВФ слід очікувати не раніше кінця червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: На приїзд місії МВФ слід очікувати не раніше кінця червня

Казна та Політика
148
На наступний приїзд місії МВФ слід очікувати не раніше кінця червня, вважають опитані РБК-Україна експерти.
"Я вважаю що, поки в Україні не затверджена Пенсійна реформа і не проведено реформування "Нафтогазу" ні про яке повернення місії МВФ в Україні не може бути й мови, оскільки це основні вимоги до України з боку Міжнародного валютного фонду. Якщо Верховна Рада України проведе цю роботу до відпустки, то можливо місія МВФ прибуде в Україну в липні. Якщо ж народні депутати не проголосують за ці поправки, то на представників МВФ варто очікувати не раніше осені", - говорить виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко.
"Зустріч буде формальною. З обох сторін будуть представлені чиновники суто бюрократичного масштабу. І сторони, відповідно, будуть формально підходити до переговорів. МВФ буде ставити питання про виконання раніше взятих на себе українським урядом зобов'язань (пенсійна реформа, тарифи, відшкодування ПДВ ). Українська сторона буде говорити про складнощі проходження даних питань", - вважає керівник аналітичного підрозділу групи компаній "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) Олександр Вальчишен. Він допускає, що місія МВФ може приїхати в Україну в кінці червня, проте результати зустрічі будуть нейтральними, оскільки з української сторони поки немає суттєвого прогресу.
"Пенсійна реформа та підвищення тарифів на газ та опалення залишаються основними питаннями співпраці України з МВФ. Найближчим часом переговори з Фондом будуть зосереджені на цих ключових питаннях та інших заходах економічної політики, спрямованих на скорочення дефіциту бюджету та оздоровлення державних фінансів", - відзначає головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital Олена Бєлан.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас