Китай спише борги регіонів на 470 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай спише борги регіонів на 470 млрд доларів

Казна та Політика
434
Китай має намір списати 2-3 трлн юанів (300-470 млрд доларів) регіональних боргів, щоб знизити ризик можливої ​​хвилі дефолтів, що загрожують стабільності другої за величиною економіці світу.
"Борги місцевої влади - це бомба уповільненої дії, тому (даний план) дуже хороший для всієї економіки", - вважає Стенлі Лі, аналітик з Mirae Asset Securities.
Китайські регіони не мають права брати кредити безпосередньо у банків, що призвело до утворення численних додаткових каналів інвестування. Велика частина цих інвестицій надійшла від найбільших банків КНР, і тепер влада країни хоче навести лад і взяти ситуацію під контроль.
За даними офіційного Пекіна, місцева влада позичила у банків близько 10 трлн юанів. Китайські ЗМІ повідомили, що загроза дефолту є за кредитами на 2 трлн.
"Ми вважаємо, що це рішення буде позитивним для китайських банків, і ми вважаємо їх залученість до фінансування місцевої влади одним з найбільших ризиків для якості їх кредитних портфелів", - говориться в аналітичній записці Майка Вернера з Bernstein Research.
За словами джерел, знайомих з планами влади, центральний уряд розплатиться з частиною заборгованості місцевої влади, змусивши держбанки зафіксувати збитки з "поганих" боргів.
Лі з Mirae вважає, що в результаті прибутковість банків в поточному році скоротиться на величину до 20% залежно від того, як будуть розподілятися збитки.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас