Тігіпко готовий залишити посаду, якщо Рада не розгляне проект пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко готовий залишити посаду, якщо Рада не розгляне проект пенсійної реформи

Казна та Політика
396
Віце-прем'єр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко підтвердив, що готовий піти у відставку, якщо документ про пенсійну реформу не буде розглянутий парламентом.
"Для мене це буде сигнал про те, що влада не готова схвалювати важливі для країни, але непопулярні серед людей рішення", - цитує в четвер Тігіпко прес-служба партії "Сильна Україна", яку він очолює.
Віце-прем'єр нагадав, що доопрацьований законопроект про проведення в Україні реформи системи пенсійного забезпечення включає 11 принципових змін в порівнянні з первісним варіантом.
За його словами, у найближчих планах уряду - розробка наступних етапів реформування пенсійного забезпечення. "В першу чергу, нам потрібно більш детально прописати все, що стосується другого рівня системи пенсійного забезпечення, накопичувального страхування, коли за кожною людиною буде закріплений персональний пенсійний рахунок", - зазначив Тігіпко.
Він пояснив, що уряд, зокрема, розгляне питання мінімізації витрат на адміністрування другого рівня та захисту накопичених коштів. "Багато країн втратили значні обсяги ресурсів під час кризи, тому що дозволяли інвестувати пенсійні накопичення в акції. Нам потрібно подумати про механізми захисту пенсійних грошей", - упевнений віце-прем'єр.
Крім того, за словами Тігіпка, необхідно переглянути 28 законів, які регулюють окреме пенсійне забезпечення ряду категорій громадян, наприклад, суддів, прокурорів, держчиновників. "Ми повинні переходити до єдиної системи пенсійного забезпечення", - зазначив він.
Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд очікує від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення, щоб ухвалити рішення про виділення третього траншу за програмою stand by.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас