"Газпром" домовився про постачання газу до Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" домовився про постачання газу до Індії

Енергетика
228
Газпром буде постачати трьом індійським компаніям до 7,5 млн тонн зрідженого природного газу на рік.
Відповідний меморандум про взаєморозуміння Gazprom Marketing & Trading Singapore підписала з GAIL, Gujarat State Petroleum Company і Petronet LNG Limited, передає Прайм-ТАСС.
Поставки будуть забезпечені за рахунок сахалінського газу. Надалі до експорту підключаться і майбутні проекти компанії.
Як зазначив директор GM & TS по глобальному розвитку СПГ Найджей Куземко, договір купівлі-продажу газу, як очікується, буде підписаний в найближчі кілька місяців, наразі переговори продовжуються.
Керівний директор Gazprom Global LNG Фредерік Барно висловив упевненість, що завдяки досягнутим домовленостям Gazprom Marketing & Trading Singapore зміцнить свої позиції на світовому ринку в цілому і в Індії зокрема. У компанії відзначають, що Газпром розглядає Індію як один з ключових ринків для поставок ЗПГ, разом з Японією та іншими країнами північної Азії.
У травні президент РФ Дмитро Медведєв заявляв, що Газпром зацікавлений у розробці газових родовищ в Пакистані.
Крім того, дві країни висловили зацікавленість у реалізації проектів формування системи передачі електроенергії з Таджикистану в Афганістан і Пакистан CASA-1000 і будівництва газопроводу Туркменістан - Афганістан - Пакистан - Індія. (Тапі). Президент Пакистану підтримав пропозицію про участь Росії в цих проектах і підкреслив необхідність якнайшвидшої їх реалізації.
Нагадаємо, минулого тижня керівник Газпрому Олексій Міллер повідомив президентові РФ Дмитру Медведєву, що сумарний потік російського газу на експорт склав цього року 25 млрд кубометрів.
Так, в Росії має місце зростання споживання обсягу газу, і цього року воно збільшилося за півроку, в порівнянні з попереднім, на 6,5 млрд кубометрів.
У січні-березні 2011 року російський газовий концерн Газпром збільшив експорт газу до 73 млрд кубометрів з 57 млрд кубометрів в той же період 2010 року, говориться в повідомленні монополіста.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас