Терьохін: Україна зможе обійтися без кредитів МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терьохін: Україна зможе обійтися без кредитів МВФ

Казна та Політика
425
Цього року Україна зможе обійтися і без кредитів Міжнародного валютного фонду. Так народний депутат від фракції "БЮТ- "Батьківщина" Сергій Терьохін прокоментував можливість ухвалення в парламенті оновленого законопроекту про пенсійну реформу, як того вимагає МВФ для надання нашій країні чергового траншу кредиту, пише УНН.
На його думку, з погляду курсової стабільності і дефіциту бюджету, фінансова ситуація цього року нормальна, а от наступного року, за словами С. Терьохіна, є пікові виплати за суверенними боргами і там потрібно дивитися на динаміку валютного резерву країни, який скорочується, оскільки НБУ потроху продає валюту.
"Якщо ця тенденція буде залишатися слабкою і не буде сплеску валютних продажів, тоді проблем не буде. А якщо з якихось причин валютний резерв скоротиться, наприклад зросте інфляція, тоді треба буде дивитися де додатково зайняти грошей", - зазначив Терьохін .
Він зазначив, що уряд і без МВФ виходить на ринок запозичень.
Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд в кінці липня 2010 вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 мільярдів. Програма stand by передбачає виділення Україні щокварталу ще вісім траншей, починаючи з середини березня 2011 року, в разі успішного продовження співпраці.
МВФ чекає від України на затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення, щоб схвалити рішення про виділення третього траншу за програмою stand by.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас