Кабмін планує ввести єдині тарифи на послуги ЖКГ з початку опалювального сезону 2011-2012рр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін планує ввести єдині тарифи на послуги ЖКГ з початку опалювального сезону 2011-2012рр

Казна та Політика
224
Кабінет міністрів України планує ввести єдині тарифи на послуги житлово-комунального господарства з початку опалювального сезону 2011-2012 рр., повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв на брифінгу в Києві в четвер.
"Стоїть завдання: до нового опалювального сезону це все зробити", - сказав він.
За словами Клюєва, наразі вже підготовлена ​​єдина методика розрахунку тарифи на послуги ЖКГ.
"Зараз ми підготували єдиний алгоритм, за яким усі органи місцевого самоврядування і незалежний регулятор будуть рахувати тарифи", - сказав перший віце-прем'єр.
При цьому він уточнив: у разі, якщо в одному з регіонів тарифи будуть обґрунтовано вищими, держава буде оплачувати різницю з бюджету.
"Єдині тарифи будуть по всій Україні і там, де об'єктивна собівартість цих тарифів перевищить єдиний тариф, ця різниця буде погашатися для всіх регіонів з держбюджету", - сказав перший віце-прем'єр.
Клюєв додав, що в основному різниця торкнеться тарифів на надання послуг з водовідведення та водопостачання.
З посиланням на попередні розрахунки перший віце-прем'єр також повідомив, що різниця, яка буде компенсуватися з держбюджету стосовно тарифів на водовідведення та водопостачання, складе порядку 800-900 млн грн.
"І в проекті бюджету на 2012 рік така сума буде передбачена", - підкреслив АКлюев.
Крім того, перший віце-прем'єр повідомив, що на засіданні Кабміну 1 червня також була затверджена єдина система звітності для всіх підприємств ЖКГ.
За його словами, до останнього часу всі підприємства звітували, як хотіли і в різній формі.
"Ми затвердили форму, щоб мати єдиний реєстр всіх підприємств ЖКГ, щоб ми бачили по кожному підприємству, в кого яка собівартість і хто як рахує. Нам набагато простіше буде контролювати і встановлювати тарифи регулятору і простіше буде здійснювати перевірки, тому що відразу можна буде побачити, куди йти і що робити, щоб виправити ситуацію", - підсумував Клюєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас