Італія поверне Ватикану заморожені на рахунках банків мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія поверне Ватикану заморожені на рахунках банків мільйони

Казна та Політика
172
Італійський суд 1 червня постановив повернути Ватикану 23 млн доларів, які були заморожені на рахунках італійських банків за підозрою у відмиванні коштів. Про це повідомляє портал Times of Malta.
Кошти були заморожені в 2010 році. Італійські поліцейські звернули увагу на дві операції, проведені в 2009 році: на переказ 20 млн євро у відділення JP Morgan і 3 млн євро - у Italian Banca del Fucino.
Відразу після цього у Ватикані був створений власний фінансовий регулятор. Крім того, до кінця 2010 року Святий престол підготував спеціальний звід правил, які регламентують грошові перекази і спрямовані проти відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом. Вони припускають позбавлення волі на 12 років за відмивання грошей і на 15 років за "фінансовий тероризм".
При цьому варто відзначити, що раніше у Ватикані називали розслідування італійської поліції "непорозумінням". Крім того, звинувачення на адресу представників Банку Ватикану в газеті Avvenire, офіційному ЗМІ італійських єпископів, визнали "образливими і незрозумілими".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас