Тігіпко: Місія МВФ швидко повернеться в Україну після схвалення пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Місія МВФ швидко повернеться в Україну після схвалення пенсійної реформи

Казна та Політика
1089
У разі схвалення парламентом до кінця поточної сесії Верховної Ради (ВР) України пенсійної реформи, запропонованої урядом, місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) "досить швидко" приїде в Україну. Таку думку висловив віце-прем'єр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Питання приїзду місії МВФ - це взагалі не питання. Місія може досить швидко приїхати, але для цього треба, щоб країна схвалила ті рішення, які треба схвалювати Україні. Ми беремо на себе зобов'язання, що ми беремо у кредит гроші, але робимо всі кроки, щоб стабілізувати свій бюджет, щоб зменшити дефіцит бюджету. І пенсійна реформа - це саме крок у цьому напрямку, тому що у нас є така домовленість, що якщо будуть схвалені рішення (з пенсійної реформт), місія може досить швидко приїхати в Україну", - заявив Тігіпко.
За його словами, рішення МВФ може бути ухвалене в липні-першій декаді серпня, у разі схвалення ВР рішення до 4 липня.
Нагадаємо, що сьогодні, 1 червня, Кабінет міністрів України вніс до ВР доопрацьований законопроект про пенсійну реформу.
Пенсійна реформа - одна з ключових вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ) для надання Україні фінансової допомоги.
16 травня керівник представництва МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що Україна повинна почати пенсійну реформу і підвищити тарифи на газ для населення, щоб отримати чергову порцію кредиту від МВФ.
12 травня Тігіпко заявив, що пенсійне законодавство буде оновлено до кінця поточної сесії парламенту. Він також зазначив, що до пенсійної реформи уряд буде підходити комплексно. З одного боку, буде розширюватися база наповнення Пенсійного фонду, а з іншого - влада не відмовиться від непопулярних кроків, зокрема щодо перегляду пенсійного віку для окремих категорій працівників.
Відзначимо, що голова НБУ Сергій Арбузов також упевнений, що програма співпраці з МВФ буде продовжуватися. "Я тільки що повернувся з Кіпру, це питання порушувалося, ми ще раз звітували, я думаю що ми знайшли порозуміння і ми плануємо, що місія МВФ найближчим часом прибуде до Києва", - сказав сьогодні Арбузов.
Нагадаємо, 31 травня, прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Україна веде переговори з МВФ з позиції інтересів українського народу.
18 травня ц.р. міністр фінансів Федір Ярошенко заявив, що у разі ненадання кредиту від МВФ Україна буде звертатися в інші організації. Він пояснив, що система надання Україні кредитів від МВФ - це захисний механізм державних фінансів України на всіх світових ринках і "кредити, які надаються за програмою stand-by, яка зараз у нас діє, йдуть не на підтримку платіжного балансу нашої держави і ми не фінансуємо дефіцит державного бюджету за рахунок stand-by МВФ, але для цього дуже важливо мати такі фактори, мати програму".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас