МВФ продовжить допомагати Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ продовжить допомагати Греції

Казна та Політика
223
Міжнародний валютний фонд, ймовірно, продовжить брати участь в оплаті подальших траншей програми допомоги Греції, заявив представник німецького міністерства фінансів у середу.
Мартін Котхаус, прес-секретар міністерства, заявив, що очікує на доповідь про хід грецької програми допомоги з боку МВФ, Європейського союзу і Європейського центрального банку в п'ятницю ввечері або в суботу. На основі доповіді, так звана Трійка буде вирішувати, чи може Греція отримати наступні гроші з пакету рятувальних заходів в 110 млрд. євро.
МВФ може оплатити свою частку чергового траншу допомоги Греції тільки тоді, коли фінансування країни протягом наступних 12 місяців гарантовано, у чому все більше сумнівів. Фонди ЄС можуть взяти на себе частку МВФ, якщо фонди були бути відсторонені від прийняття оплати.
Програми допомоги Греції - це "спільні програми держав-членів Єврозони, МВФ і комісії ЄС, - сказав Котхаус. - Я припускаю, що вона може бути продовжена тільки спільно, а також щодо питання про виплату майбутніх траншів."
Котхаус не може підтвердити, чи ухвалено рішення щодо додаткового пакету допомоги у 60 млрд. - 70 млрд. євро, наразі воно розглядається. Будь-які додаткові заходи можуть обговорюватися тільки після рішення Трійки.
Він повторив, що умовою для допомоги з боку Німеччини і надалі буде участь приватного сектора. Крім того, Греції в першу чергу необхідно вказати, які додаткові фіскальні заходи вона зробила.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас