НБУ: Оптимальні для ринку залишки на коррахунках банків у рамках 18 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Оптимальні для ринку залишки на коррахунках банків у рамках 18 млрд гривень

Кредит&Депозит
512
Оптимальною є ситуація, за якої залишки на кореспондентських рахунках комерційних банків в Нацбанку України складають суму в межах 18 млрд гривень (1 долар - 7,97 гривні). Про це заявив голова НБУ Сергій Арбузов.
"Якщо буде 18 мільярдів гривень, то, на нашу думку, це непогано для ринку", - сказав він.
З приводу ситуації, коли в останні дні залишки на коррахунках банків зменшувалися до рівня нижче 15 млрд гривень, глава НБУ заявив, що це тимчасово.
"Це звичайна політика Національного банку. Ми проводимо зараз більш жорсткі заходи і збираємо залишки. Вони повинні працювати програмно, а не тиснути на курс гривні і не давати додаткову ліквідність для того, щоб зростала інфляція", - підкреслив Арбузов.
Коментуючи курсову ситуацію, він зазначив, що курс гривні відповідає стану платіжного балансу країни, сальдо якого є позитивним.
Також, за словами Арбузова, НБУ сьогодні шукає інструмент для того, щоб абсорбувати валюту, яка перебуває поза банками (за даними регулятора, за січень - квітень 2011 р. показник готівкової валюти поза банками становив 3,667 млрд ​​доларів, що в 14 разів більше, ніж за відповідний період минулого року).
"На жаль, ті програми, які ми планували ввести, - вони не заробили. Ми не змогли знайти цікавий інструмент для ринку, але зараз ми продовжуємо шукати цей інструмент, - вказав Арбузов. - Ми зберемо зайві гроші, які зараз працюють не на економіку".
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас