Опозиція подасть до суду на депутатів і президента за бездіяльність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція подасть до суду на депутатів і президента за бездіяльність

Казна та Політика
176
Представники опозиції готують позов до Адміністративного суду України про бездіяльність парламенту і президента України у справі створення в Україні суду присяжних.
Про це повідомив народний депутат України Геннадій Москаль (фракція "Наша Україна - Народна Самооборона") на ранковому засіданні сесії Верховної Ради.
Він зазначив, що згідно з Конституцією України, судочинство в Україні проводиться суддею особисто, колегії суддів чи судом присяжних.
За словами Москаля, Верховна рада не ухвалила закон про суд присяжних, а президент, який є гарантом дотримання Конституції, прав і свобод, не вніс відповідний законопроект як невідкладний на розгляд парламенту.
На його думку, в цьому він бачить "низьку правову культуру в парламенті і в адміністрації президента".
Москаль зазначив, що не згоден з думкою міністра юстиції України Олександром Лавриновичем про те, що суспільство в Україні не готове до створення суду присяжних.
Нагадаємо, парламент у середу не включив до порядку денного законопроекти "Про суд присяжних в Україні" та "Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України та закону України про судоустрій та статус суддів" (щодо суду присяжних).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас