Прем'єр: Хіврич не впорався з обов'язками з контролю над цінами в ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр: Хіврич не впорався з обов'язками з контролю над цінами в ЖКГ

Казна та Політика
325
Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Юрій Хіврич не впорався з покладеними на нього обов'язками з контролю над ціноутворенням у сфері житлово-комунального господарства. Про це на розширеному засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Треба визнати, що це (завищена вартість послуг ЖКГ) - безвідповідальність та інертність міністерства ЖКГ та регіональних держадміністрацій. Профільне міністерство, в першу чергу перший заступник міністра Хіврич, що не впорався із завданням навести лад у надзвичайно чутливій для громадян і вкрай видатковій для бюджету держави галузі. Ви не побачили кричущої несправедливості, змирилися з цинічним диктатом тих, хто робить свій бізнес на комунальні послуги", - сказав Азаров.
Прем'єр-міністр зазначив, що сьогодні, як ніколи, Україні потрібні "чиновники, запрограмовані на справедливість".
За словами Азарова, сьогодні з'ясувалося, що керівники окремих регіонів просто не володіють ситуацією і бездіяльно спостерігають за хаосом, що панує в сфері тарифоутворення і за зловживаннями в ній: "Сьогодні уряд розгляне питання відповідальності за втрату контролю в сфері ЖКГ керівників Дніпропетровської, Київської, Луганської, Запорізької, Херсонської, Житомирської областей та в Севастополі. Протягом останніх 20-ти місяців уряд домігся перевірки обґрунтованості встановлених на місцях тарифів, і за їх результатами зробивши об'єктивний економічний та юридичний аналіз".
За словами прем'єр-міністра, тарифи по всій території України на послуги ЖКГ в різних регіонах істотно розрізняються. "Хочу навести деякі цифри, які наочно демонструють неприйнятне ціноутворення і розбіжність собівартості в 5,5 разів. Так ціна на один кубометр води коливається від 1 грн 42 коп. В Дніпропетровській області до 7 грн 70 коп. В Луганській обл. Собівартість 1 Гкал теплопостачання коливається від 225 грн до Миколаївській до 400 грн в Івано-Франківській обл. Не менш строката картина ціноутворення з утримання будинків і прибудинкових територій... Здавалося, що може істотно відрізнятися прибирання територій у Києві та Ужгороді, наприклад, собівартість утримання житла, 1 кв . м коливається від 69 коп. в Закарпатській області до 3 грн 75 коп. в Києві. У Кіровоградській обл. чиновники зробили воду дійсно "золотою". Собівартість 1 куб. м води - 17 грн, а це в 6 разів більше, ніж у середньому по Україні. Поруч в Олександрії ця собівартість склала 2 грн 50 коп.", - зазначив Азаров.
Нагадаємо, 26 травня ц.р. Президент України Віктор Янукович зробив "останнє попередження" прем'єр-міністрові Миколі Азарову про необхідність до кінця поточного політичного сезону, до липня, провести істотні зміни у сфері житлово-комунальних послуг. "Я поставив це завдання уряду і сподіваюся, Микола Янович (Азаров), що ви до кінця цієї сесії, цього політичного сезону, тобто до початку липня місяця підготуєте серйозну нараду з серйозними пропозиціями, як нам підійти до оптимізації тарифної політики в країні", - сказав Янукович.
Раніше, 23 травня Азаров заявив, що Янукович доручив уряду зробити жорсткі висновки щодо бездіяльності чиновників у питаннях тарифів на житлово-комунальні послуги.
12 травня Янукович, під час засідання комітету з економічних реформ підкреслив, що принципово важливо забезпечити єдиний по всій країні підхід до тарифоутворення.
25 лютого Президент України заявив, що тарифи на послуги ЖКГ до кінця року повинні бути однаковими для всіх громадян України, незважаючи на регіон проживання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас