Уряд в 2012 р. виділить 5 млрд грн на модернізацію ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд в 2012 р. виділить 5 млрд грн на модернізацію ЖКГ

Казна та Політика
183
Уряд планує наступного року на модернізацію сфери ЖКГ виділити з бюджетних коштів 5 млрд грн. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час розширеного засідання уряду за участю Президента, передає кореспондент РБК-Україна.
"З розрахунку профільного міністерства з комунального господарства на реалізацію заходів з реконструкції та переобладнання систем тепло-та водопостачання і водовідведення направити близько 1,5 -2 млрд грн з прибутку підприємств без залучення державних коштів. Я вважаю, що з бюджету наступного року буде закладено приблизно 5 млрд грн на модернізацію житлово-комунальної сфери. Удосконалення системи управління шляхом створення регіональних компаній для надання основних централізованих послуг дозволить створити в регіонах єдину технічну систему тарифів і економити витрати на виробництво. Такі компанії вже створені в Луганській та Донецькій областях, в поточному році ведеться робота зі створення регіональних компаній в АР Крим, Черкаській, Київській областях", - сказав Азаров.
У свою чергу, Президент доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову та голові КМДА Олександру Попову підключити Київ як базовий регіон, на основі якого можна було б відпрацьовувати "пілотні" проекти в сфері житлово-комунального господарства. "Вони (проекти) тут поруч, на очах... Тут (у Києві) дуже чутливе середовище і давайте почнемо в цих питаннях наводити разом лад", - сказав Янукович.
Також Президент України доручив Кабміну розглянути і запропонувати закони, яких не вистачає і які стосуються ціноутворення та державних підходів у напрямках регулювання житлово-комунального господарства. Президент доручив підключити контрольні органи до вирішення цього питання, тому що за "намальовані" витрати ніхто платити не буде". "Ми реально повинні вийти на реальні сьогодні ціни з усіх напрямків, і тут вистачить роботи всім контрольним органам", - сказав Президент.
Нагадаємо, 26 травня ц.р. Президент України Віктор Янукович зробив "останнє попередження" прем'єр-міністрові Миколі Азарову про необхідність до кінця поточного політичного сезону, до липня, провести істотні зміни у сфері житлово-комунальних послуг. "Я поставив це завдання уряду і сподіваюся, Микола Янович (Азаров), що ви до кінця цієї сесії, цього політичного сезону, тобто до початку липня місяця підготуєте серйозну нараду з серйозними пропозиціями, як нам підійти до оптимізації тарифної політики в країні", - сказав Янукович.
Раніше, 23 травня Азаров заявив, що Янукович доручив уряду зробити жорсткі висновки щодо бездіяльності чиновників у питаннях тарифів на житлово-комунальні послуги.
12 травня Янукович, під час засідання комітету з економічних реформ підкреслив, що принципово важливо забезпечити єдиний по всій країні підхід до тарифоутворення.
25 лютого Президент України заявив, що тарифи на послуги ЖКГ до кінця року повинні бути однаковими для всіх громадян України, незважаючи на регіон проживання.
Відзначимо, згідно з даними Державної служби статистики, в Україні за 4 місяці за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 495,4 тис. сімей, що в 2,1 рази більше, ніж у січні-квітні 2010 р . Загальна сума субсидій, призначених сім'ям для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні-квітні 2011 р., склала 73 млн грн, що на 48,6 млн грн (у 2,9 разів) більше за відповідний показник 2010 року.
Згідно з повідомленням, у січні-квітні 2011 65,3 тис. сім'ям (59,4% з тих, які звернулися) було призначено субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Загальна сума субсидій готівкою, призначених сім'ям становила 36,5 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас