В парламенті готують нову пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В парламенті готують нову пенсійну реформу

Казна та Політика
1978
Після піврічного обговорення прийняття пенсійної реформи провалилося - парламент погодився відкликати урядовий законопроект. Тепер в парламенті готують новий проект.
"Як відомо, президент назвав березневий проект цієї реформи таким, що не відповідає інтересам людей, і дав команду Кабміну готувати новий проект. Уряд зайнявся ним, проте при цьому не відкликав старий. І тепер, коли постало питання про те, що можна починати розгляд нового проекту, просто необхідно для нього очистити місце, тобто відкликати старий", - розповів газеті Сегодня перший заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.
За словами Чечетова, новий варіант пенсійної реформи може з'явитися в парламенті вже сьогодні: "Всі його положення поки розповісти не можу, проте знаю про ключову зміну, яка стосується термінів виходу жінок на пенсію. У новому законопроекті буде передбачений трирічний перехідний період, протягом якого жінки зможуть самі вибирати, - чи то виходити на пенсію в 55 років, чи то вийти пізніше, але за кожен перероблений рік отримувати істотну надбавку до пенсії".
В колишньому проекті пенсійної реформи передбачалося підняття пенсійного віку жінок з 55 до 60 років протягом 10 років, підняття пенсійного віку держслужбовців з 60 до 62 років, а також збільшення обов'язкового стажу для отримання повної пенсії з 25 до 35 років і для отримання соціальної пенсії (половина від мінімальної) - з 5 до 15 років.
Збалансування Пенсійного фонду було однією з вимог Міжнародного валютного фонду і необхідно Україні для отримання кредиту МВФ. Виконати всі вимоги фонду Україна сподівається до липня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас