Клюєв: У експертів СБ є три питання щодо держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: У експертів СБ є три питання щодо держзакупівель

Казна та Політика
315
Україна планує доопрацювати закон про держзакупівлі з експертами Світового банку.
Про це заявив журналістам перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв по завершенні свого одноденного візиту в столицю Бельгії.
"Ми домовилися, що ми зараз на рівні експертів відпрацюємо ті пропозиції, які є від Світового банку, від Єврокомісії, і, я думаю, що ми там знайдемо взаєморозуміння повне, принаймні, я не бачу жодних проблем", - сказав він.
Перший віце-прем'єр також відзначив, що експерти СБ порушли три питання:
Перше стосується положення про те, що держпідприємства, в разі проведення закупівель не в рамках бюджетних коштів, а за свої власні оборотні кошти, не підпадають під дію закону.
"Чому? Тому що є комерційні підприємства, і є державні підприємства. Виробляючи одну і ту ж продукцію, вони опиняються в нерівних умовах", - сказав Клюєв.
Друге питання, що виникло у експертів, стосується діяльності Держрезерву і Аграрного фонду.
"Це підприємства, які проводять інтервенції на аграрний ринок, або працюють, коли якась надзвичайна ситуація у нас в країні, тому вони були виведені з рамок цього закону. В принципі, я теж думаю, що ми знайдемо компромісне рішення", - відзначив віце-прем'єр.
Третє питання стосується страхування держзакупівель.
"Якщо підприємство отримує 100% передоплату по держзакупівлях з держбюджету і контракт понад 10 млн. гривень. Там була поправка про те, що такі контракти доцільно страхувати. Подібна є ситуація в ЄС, у них така ж позиція, є директиви ЄС, що стосується того, коли вони можуть страхувати, за яких умов державні закупівлі. Я думаю, теж на рівні експертів ми зможемо знайти загальні позиції", - сказав Клюєв.
"Якщо необхідно буде відкоректувати ту чи іншу позицію, думаю, протягом 2-3 тижнів, максимум - місяця ми це зробимо", - додав він.
Як повідомлялося, високопоставлений дипломат ЄС відзначив, що Україні може бути заморожена передбачена на 2011-2013 роки в рамках національної індикативної програми допомога в 470 млн. євро через проблеми із законом про держзакупівлі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас