Fitch підтвердило рейтинг Франції на рівні "ААА" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг Франції на рівні "ААА"

Казна та Політика
169
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Франції в іноземній і місцевій валюті на рівні "ААА", прогноз - "стабільний", передає РІА Новини.
Fitch також підтвердило рівень значень для рейтингів країни на рівні "ААА" і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті "F1+".
За підсумками минулого року приріст ВВП Франції склав 1,5%. Ця цифра поряд з чудовими бюджетними показниками сприяє подальшій консолідації фінансових засобів країни, надаючи підтримку планам уряду щодо скорочення дефіциту бюджету до 3% ВВП в 2013 році після 7% за підсумками 2010-го, відзначають експерти агентства.
"Підтвердження високого рейтингу Франції обумовлене сильною, диверсифікованою економікою, ефективними політичними і соціальними інститутами, а також фінансовою гнучкістю", - заявила експерт агентства Марія Малас-Мруе.
Водночас Fitch попереджає про фактори, які можуть негативно позначитися на рейтингу країни в майбутньому. До них належать недостатні зусилля зі скорочення держборгу, який до кінця 2010 року становив 81,7% від ВВП, великі держвитрати в 2012 році, пов'язані з президентськими виборами, а також зменшення конкурентоспроможності економіки Франції у разі, якщо зростання її ВВП в 2011 і 2012 роках виявиться меншим за 2% на рік.
На думку аналітиків Fitch, хороші показники демонструють банки Франції, що створює надійний бар'єр фінансової волатильності, яка має місце в Європі у зв'язку з труднощами Греції, Ірландії та Португалії. Це пояснюється досить обмеженими прямими контактами між банками республіки та європейської периферії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас