Найбільший інвестбанк винен Каддафі 1,3 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший інвестбанк винен Каддафі 1,3 мільярда доларів

Казна та Політика
443
Goldman Sachs втратив під час фінансової кризи 1,3 мільярда доларів, що належать інвестфонду Муаммара Каддафі...
Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на внутрішні документи Goldman Sachs, передає Лента.ру.
У 2008 році лівійський державний інвестфонд передав Goldman Sachs 1,3 мільярда доларів. Вся сума була інвестована в опціони (право на покупку акцій) і валюти країн, що розвиваються. Після початку фінансової кризи портфель лівійських інвестицій впав в ціні на 98 відсотків до 25,1 мільйона доларів.
Для покриття збитків Goldman Sachs запропонував лівійському фонду кілька способів відшкодування коштів. За одним із варіантів Каддафі міг стати великим акціонером інвест-банку. Топ-менеджмент Golman Sachs запропонував лівійському фонду придбати акції вартістю в 5 мільярдів доларів за 3,7 мільярда доларів.
Первісна домовленість була досягнута у червні 2010 року, але угода так і не була завершена через громадянську війну, що почалася в Лівії. Зараз проти Лівії введені санкції, що забороняють американським компаніям вести справи з Муаммаром Каддафі та його режимом.
Goldman Sachs є одним з найбільших інвестиційних банків у світі. Його дохід за 2010 рік склав 39,2 мільярда доларів, а загальні активи дорівнювали 911,3 мільярдам доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас